de uitvaartbus

etalage bus

De uitvaartbus rijdt sinds 2005. Het is een oude stadsbus uit Utrecht, die zo omgebouwd is dat er een kist bij geplaatst kan worden. Zo kunt u - niet gescheiden in volgauto's - maar samen met de overledene in de uitvaartbus naar het crematorium of de begraafplaats.

De laatste rit kan langs de dierbare plekjes van de overledene voeren. Of kan een alternatief zijn als er een flinke rit gemaakt moet worden op de dag van de uitvaart. De uitvaartbus bewijst in de stad haar diensten, omdat het de familie verlost van parkeerproblemen.

De bus biedt plaats aan 15 tot 20 personen, is makkelijk toegankelijk voor ouderen en minder validen. Airconditioning en een geluidsinstallatie zijn aanwezig.

Marc van der Poel heeft de uitvaartbus bedacht en gerealiseerd. Hoewel musicus van beroep, wilde hij graag een oude utrechtse stadbus kopen en ombouwen tot uitvaartbus. Inmiddels hebben wij met Marc al vaak samengewerkt en altijd tot grote tevredenheid van de passagierende nabestaanden en ons. Zijn betrokkenheid en hulpvaardigheid maken van Marc veel meer dan een chauffeur. Zijn aanwezigheid op de dag van de uitvaart wordt zeer gewaardeerd. Daarnaast is de bus, prettig en praktisch in het gebruik, mooi afgewerkt, stipt op tijd en goed gepoetst.

Inmiddels zijn er meerdere bussen op de markt