• Hoofdcategorie: ROOT

Begraafplaatsen

In de stad Utrecht hebben we naast elkaar drie mooie (oude) begraafplaatsen, Soestbergen, Kovelswade en Tolsteeg. Dat op deze begraafplaatsen nog plaatsen beschikbaar zijn (o.a. door ruiming) is niet bij iedereen bekend.

Op begraafplaats Daelwijck in Overvecht kunt u sinds kort (2009) op zondagochtend een kopje koffie drinken en op begraafplaats Barbara, bij de Berekuil, kunt u alle dagen van de week, dus ook op zondag in de kapel terecht om rustig te zitten en een kaarsje aan te steken. Misschien fijn om te weten als u een begraafplaats moet kiezen.

Begraafplaatsen

bp soestbergenSoestbergen

Bijzonder vanwege de voor West Europa unieke grafkoepel met 170 grafkelders. Begraafplaats zonder aula.

bp kovelswadeKovelswade

Een geometrisch tuinontwerp met schitterende zichtlijnen die uitkomen bij de aula in classicistische stijl.

bp tolsteegTolsteeg

De aula is een monument in de stijl van de nieuwe zakelijkheid met een muurschildering van Esscher. Na de recente verbouwingen heeft men vanuit de aula een prachtig uitzicht op de begraafplaats.

bp daelwijckDaelwijck

De begraafplaats is een naoorlogs ontwerp, passend bij de wijk Overvecht. Na 5 jaar is hier ook een crematorium opgericht. Inmiddels is Daelwijck heel erg groen geworden.

bp barbaraBarbara

Begraafplaats St Barbara kent een stadse omgeving. De begraafplaats ligt aan de rand van Utrecht Oost en is opgenomen in het Wilhelminapark. Van oorsprong is het een katholieke begraafplaats met een eigen kapel.

bp denenrustNatuurbegraafplaats Den en Rust

Natuurbegraafplaats Den en Rust, de eerste natuurbegraafplaats in de regio Utrecht, is een plek waar flora en fauna regeren. Er zijn geen rijen graven te vinden, geen hekken en geen kunstmatige verlichting. De graven gaan na verloop van tijd weer helemaal op in de natuur.