mogelijkheden

Crematoria

De dichtstbijzijnde crematoria zijn Den en Rust (Bilthoven), Zeister Bosrust (Zeist), Daelwijck (Utrecht), Noorderveld (Nieuwegein) en Amersfoort. 

De auladienst en de koffiekamer kunnen bij deze crematoria ieder met een half uur verlengd worden. Als er meer dan 70 mensen verwacht worden, is dit aan te raden. Nabestaanden willen de overledene soms naar de oven begeleiden. Dit is in alle vier de crematoria mogelijk. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om bij de invoer van de kist in de oven aanwezig te zijn. Dit moet wel altijd tevoren overlegd worden met het crematorium.

cr Zeister BosrustCrematorium Zeister Bosrust

De aula van Zeister Bosrust is een lichte ruimte, die wordt gebruikt voor de uitvaartplechtigheid. Een grote raampartij zorgt voor een prachtig uitzicht op de groene parkachtige omgeving.

Crematorium-LarenCrematorium Laren

Crematorium Laren ligt op een rustige en goed bereikbare locatie in ’t Gooi, tussen Hilversum en Baarn. Het crematorium heeft een sfeervolle en moderne uitstraling.

cr denenrustDen en Rust in Bilthoven

Den en Rust was een familiebedrijf, maar is tegenwoordig onderdeel van DELA. Ligt in het bos, mooie zichtlijn vanuit aula. De aula beschikt over 85 zitplaatsen.

cr amersfoortCrematorium Amersfoort

Crematorium Amersfoort, ook wel Rusthof genoemd, vanwege de aanwezige begraafplaats. Moderne ruimtelijke vormgeving en inrichting, een grand cafe achtige koffiekamer en keuze uit 2 aula's.

crematorium-domstedeCrematorium Domstede

Domstede DELA heeft in 2016 een nieuw crematorium geopend in Leidse Rijn. Het crematorium is modern en licht. De directe omgeving is een industrieterrein. Over enkele jaren moet de beplanting dit aan het oog onttrekken.

crematorium-Hilversum150Crematorium De Zuiderhof in Hilversum

Nieuw is het crematorium De Zuiderhof in Hilversum, gelegen vlak naast de Hoorneboegse Heide . Dit crematorium is op 2 augustus 2016 geopend. Het is een aanvulling op de faciliteiten die er al waren, zoals de begraafplaats en de aula in Dudokstijl. Verder is er ook een aparte condoleance-koffieruimte bijgebouwd met een mooi uitzicht op de Hilversumse Heide. Deze ruimte is geschikt voor gezelschappen tot 70 personen.

cr daelwijckDaelwijck in Overvecht

Crematorium Daelwijck. Een modern crematorium, dat geinvesteerd heeft in een face lift. Haar faciliteiten en verschillende ruimtes sluiten goed aan bij de behoefte van gebruikers. Er zijn meerdere aula's.

cr noorderveldNoorderveld in Nieuwegein

Crematorium Noorderveld is landelijk gelegen in Nieuwegein. Dit crematorium heeft een 'huiselijke' uitstraling. Er zijn ook opbaarkamers.

Begraafplaatsen

In de stad Utrecht hebben we naast elkaar drie mooie (oude) begraafplaatsen, Soestbergen, Kovelswade en Tolsteeg. Dat op deze begraafplaatsen nog plaatsen beschikbaar zijn (o.a. door ruiming) is niet bij iedereen bekend.

Op begraafplaats Daelwijck in Overvecht kunt u op zondagochtend een kopje koffie drinken en op begraafplaats Barbara, bij de Berekuil, kunt u alle dagen van de week, dus ook op zondag in de kapel terecht om rustig te zitten en een kaarsje aan te steken. Misschien fijn om te weten als u een begraafplaats moet kiezen.

Rondom Hilversum zijn er de begraafplaatsen Bosdrift, de Algemene Begraafplaats Bussum en Begraafplaats Woensberg in Blaricum.

Begraafplaatsen

bp soestbergenSoestbergen

Bijzonder vanwege de voor West Europa unieke grafkoepel met 170 grafkelders. Begraafplaats zonder aula.

bp kovelswadeKovelswade

Een geometrisch tuinontwerp met schitterende zichtlijnen die uitkomen bij de aula in classicistische stijl.

bp tolsteegTolsteeg

De aula is een monument in de stijl van de nieuwe zakelijkheid met een muurschildering van Esscher. Na de recente verbouwingen heeft men vanuit de aula een prachtig uitzicht op de begraafplaats.

bp daelwijckDaelwijck

De begraafplaats is een naoorlogs ontwerp, passend bij de wijk Overvecht. Na 5 jaar is hier ook een crematorium opgericht. Inmiddels is Daelwijck heel erg groen geworden.

bp barbaraBarbara

Begraafplaats St Barbara kent een stadse omgeving. De begraafplaats ligt aan de rand van Utrecht Oost en is opgenomen in het Wilhelminapark. Van oorsprong is het een katholieke begraafplaats met een eigen kapel.

bp denenrustNatuurbegraafplaats Den en Rust

Natuurbegraafplaats Den en Rust, de eerste natuurbegraafplaats in de regio Utrecht, is een plek waar flora en fauna regeren. Er zijn geen rijen graven te vinden, geen hekken en geen kunstmatige verlichting. De graven gaan na verloop van tijd weer helemaal op in de natuur.

Bosdrift Hilversum(Natuur)begraafplaats Bosdrift

Begraafplaats Bosdrift is een groene begraafplaats die een zeer rustige en intieme sfeer met zich meebrengt. Ook biedt de Bosdrift plaats aan de enige Natuurbegraafplaats in Hilversum. Er is een aula voor afscheidsplechtigheden en een 24-uurs familiekamer.

Algemene Begraafplaats BussumAlgemene Begraafplaats Bussum

De algemene begraafplaats in Bussum is de grootste begraafplaats van gemeente Gooise Meren en ligt naast de Nieuw Rooms Katholieke begraafplaats en telt ongeveer 7.000 graven. Het is voor iedereen mogelijk om hier begraven te worden. Dat kan in een particulier graf, maar de begraafplaats heeft ook een aantal algemene keldergraven.

Begraafplaats Woensberg BlaricumBegraafplaats Woensberg Blaricum

Deze karakteristieke begraafplaats is landelijk gelegen, net op de grens van Blaricum en Huizen.

Subcategorieën