Charlotte Res

Team CharlotteCharlotte heeft vele jaren gewerkt als styliste voor mode en textielbedrijven. Geïnspireerd door het werk van haar zus Pauline bij Alting & Res Uitvaarten en toe aan een nieuwe uitdaging, heeft ook zij gekozen om uitvaartbegeleider te worden. Hierbij kan zij haar mensgericht kant en creativiteit goed combineren. 

Vraag: Spannend om op deze leeftijd nog iets heel anders te gaan doen. Hoe ervaar je dat verschil?
“De modewereld is zakelijk en ook hard, de uitvaartbranche is menselijk en zacht. Echt een verademing. Zowel de nabestaanden als de mensen waarmee je samen werkt, zijn vriendelijk en behulpzaam. Overeenkomst is dat er tijdsdruk is, waar ik aan gewend ben om mee om te gaan."

Vraag: Wat spreekt je zo aan in dit vak? 

“Het werken met mensen en het organiseren. Iedere uitvaart brengt een nieuwe situatie met zich mee, mensen zijn zo verschillend. Het is mooi om je in te leven en aan te voelen wat er nodig is, of dat nu een heel eenvoudige intieme uitvaart is, of een grootse gebeurtenis met veel decorum. Tegenwoordig zijn de uitvaarten niet standaard. Er is veel mogelijk qua locatie en inhoud. Daar kan ik mijn creativiteit goed in kwijt. Ook als er een wens van nabestaanden niet mogelijk is omdat deze bijvoorbeeld al bezet is, is het een uitdaging om out of the box te denken en een oplossing te vinden die voor iedereen goed aanvoelt.
Ik heb ervaren hoe het is om op een van de meest kwetsbare momenten van mensen hun leven binnen te stappen. En hoe het kan zijn om samen met de nabestaanden een prachtig afscheid te organiseren. Een afscheid dat volledig is afgestemd op ieders wensen en behoeftes, op maat gemaakt en waar je met een goed gevoel op terug kijkt. Het afscheid met dierbare herinnering."

Vraag Hoe is het om samen met je zus te werken?

Pauline en ik denken heel erg hetzelfde en hebben vaak maar een half woord nodig om elkaar te begrijpen. Ook als er even iets niet lekker loopt, is het een voordeel dat je elkaar zo goed kent. Even een snauw en een grauw en het is weer in orde.
 Zakelijk en organisatorisch moet ik natuurlijk nog mijn eigen weg vinden. Leuk om te vertellen is dat onze oudste zus ook als assistente werkt. We komen uit een familie van 4 zussen en 1 broer."

Charlotte heeft drie kinderen. Ze is creatief, sportief en woont in Bussum